Veganskt och glutenfritt café i Sigtuna
Hey Lucie!
Om oss

Om oss

Lucie, grundaren av vårt veganskt & glutenfritt café, startade sitt ursprungliga koncept i Tyskland, där hon öppnade sitt första ekologiska, veganskt & glutenfritt café i oktober 2019. Efter tre och ett halvt upplevelserika år sålde Lucie sitt kafé och av privata skäl flyttade hon norrut till Sverige med sin familj och en katt. Den passionerade vegan- och glutenfria kocken följde sin dröm om att öppna ett liknande koncept i Sverige och erbjuda sina kunder utsökt, hälsosam mat. Efter att ha hittat den perfekta platsen i den charmiga staden Sigtuna öppnade Hey Lucie! 2.0 sina dörrar den 1 december 2023.

Konceptet med Lucies veganska och glutenfria hemlagade mat syftar till att fylla gapet för personer som är gluten-/mjölkallergiska eller intoleranta, liksom för dem som medvetet avstår från gluten och animaliska produkter och vill skydda djurens liv och miljön. Vi tror på växtbaserad kost och dess hälsofördelar och vill erbjuda våra matmedvetna kunder en meny där alla hittar något att njuta av.

Vi tror att våra kroppar har sin egen intelligens som vi kan stödja genom att äta det som stärker vårt immunförsvar. Alla våra desserter är tillagade utan vitt industrisocker och vissa är sötade enbart med dadlar eller annan frukt. All mat vi säljer är tillagad av oss själva med mycket kärlek och passion för god mat. Vi bakar även vårt eget glutenfria och veganska bröd och bullar som du kan förbeställa och ta med dig hem.

För takeaway-beställningar använder vi pappersförpackningar som är komposterbara och återanvändbara sugrör av glas för våra juicer och smoothies. Vi deltar också i det återanvändbara takeaway-systemet VYTAL, så att du kan ta med dig vår mat och dryck i fina skålar och koppar hem helt kostnadsfritt. Du registrerar dig helt enkelt i appen och lämnar tillbaka disken inom 14 dagar. Genom att välja återanvändbara förpackningar hjälper du till att minska avfallet och skydda miljön.

Kom till oss för en god måltid eller en fika utan att ångra dig – vi ser fram emot ditt besök!